Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Op weg naar RES Twente 2.0

Binnen de Regionale Energiestrategie (RES) vindt een uitwerking plaats waar en hoe elektriciteit op land duurzaam opgewekt kan worden. Maar ook hoe we kunnen zorgen dat gebouwen van het aardgas af kunnen. Zo draagt de RES Twente bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en de energiedoelen uit het Nationaal Klimaatakkoord. De RES Twente 1.0 is een strategische koers die is vastgesteld door de 14 Twentse gemeenten, waterschappen en provincie Overijssel. Deze koers wordt op weg naar RES Twente 2.0 verder uitgewerkt.

Bekijk het spoorboekje op weg naar RES Twente 2.0.

Niets doen is geen optie. Doe je mee?

Bekijk de film Niets doen is geen optie. Doe je mee?

App voor meer inzicht in maatschappelijke kosten

De RES Twente heeft samen met Universiteit Twente een app ontwikkeld om bestuurders, volksvertegenwoordigers, belanghebbenden en andere geïnteresseerden meer inzicht te geven in de kosten voor de duurzame opwek van elektriciteit. De app RES Twente draagt bij aan het creëren van bewustwording over de maatschappelijke kosten en de benodigde investeringen.

Lees meer over de app RES Twente

Bijeenkomsten najaar 2022

Eerdere bijeenkomsten 2021/2022

Tevens organiseren RES Twente en Nieuwe Energie Overijssel elke tweede donderdag van de maand een energiewerkplaats.

Meer weten per gemeente?