Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meld u aan voor onze nieuwsbrief. Of lees meer in onderstaande nieuwsberichten:

17-09-2020

Hengelo stelt zoekgebieden vast

Hengelo wil over 10 jaar minstens 67 GWh (GigaWattuur) elektriciteit duurzaam opwekken. Daarmee kunnen 20.000 Hengelose huishoudens van stroom worden voorzien. De gemeente voert dit najaar het gesprek met de samenleving over deze zoekgebieden. Op 29 september praat de raad over de RES en de zoekgebieden.
11-09-2020

Een kijkje in de keuken bij... Vennegoor Installaties

Vandaag bezocht de stuurgroep RES Twente het installatiebedrijf van André Vennegoor. Zijn bedrijfspand is zelfvoorzienend op het gebied van elektrisch, gas en water. Lokale initiatieven van inwoners en ondernemers zijn medebepalend hoe we onze ambities realiseren binnen de energiestrategie.
09-09-2020

Startbijeenkomst RES Twente 1.0

Op 9 september heeft de aftrap plaatsgevonden 'Op weg naar de RES Twente 1.0'. Na de opening van voorzitter van de stuurgroep RES Twente Louis Koopman, heeft de kersverse programmamanager Jan Jaap Kolkman onder meer de gezamenlijke vertrekpunten, de tijdslijn om te komen tot de RES Twente 1.0 en de organisatie toegelicht.
09-09-2020

Twentse gemeenten nemen duurzame energie af bij Twence

Tien Twentse gemeenten ondertekenen samenwerkingsovereenkomst met Twence voor afname van duurzame energie uit de regio.
04-09-2020

Zonnepark bij RWZI Oldenzaal geopend

Vandaag is het zonnepark bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Oldenzaal officieel in gebruik genomen. Dit zonnepark draagt bij aan de ambitie van de RES Twente om in 2030 de helft van het elektriciteitsverbruik duurzaam op te wekken.
06-07-2020

Tool Energie in Twente live

Draai zelf aan de knoppen en kijk wat dit betekent voor uw gemeente en wat het effect is voor de regio! Hoe wekt u 1,5 TWh op aan duurzame energie?
19-06-2020

Duurzaam energie opwekken in kleinschalig landschap

Duurzaam elektriciteit opwekken met zon en wind in het kleinschalige Twentse landschap? Samen op weg.
18-06-2020

Twente wil helft van huidige elektriciteitsverbruik zelf opwekken

Twente wil zich ontwikkelen als warmteregio en 50% van haar huidige elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken. Bekijk de ambities per gemeente.
08-06-2020

Wensen en bedenkingen op concept-RES Twente

De wensen en bedenkingen van overheidsorganisaties over de concept-RES op een rijtje.
08-06-2020

Concept-RES Twente landelijk aangeboden

Twente is één van de 30 regio’s die een concept-RES landelijk heeft aangeboden. Een belangrijke eerste stap in de energietransitie.
27-05-2020

Doorrekening concept-RES Twente

De Doorrekening concept-RES Twente beschrijft de impact van regionale plannen op de energie-infrastructuur en geeft inzicht in verschillende scenario’s.
16-04-2020

In 2030 helft huidige elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken

Binnen 10 jaar wil Twente de helft van het huidige elektriciteitsverbruik in de regio duurzaam opwekken.