Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De ambitie van Twente

De regio Twente heeft de ambitie om in 2050 een energieneutrale regio te zijn. Op weg daarnaartoe heeft de regio voor 2030 twee hoofddoelstellingen: Twente ontwikkelen als warmteregio en 50% van het huidige elektriciteitsverbruik in 2030 duurzaam opwekken.

De productie van warmte krijgt maximale aandacht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het huidige warmteaanbod en is het doel om het regionale warmtenet uit te bouwen en een biogasnetwerk realiseren. Zo is warmtelevering in 2030 haalbaar en betaalbaar voor de inwoners van Twente en wordt de elektriciteitsbehoefte ook beperkt. Daarnaast wekt de regio Twente In 2030 1,5 terrawattuur (TWh) aan duurzame elektriciteit op. Die opwek kan worden gerealiseerd met zonnepanelen op grote daken, zonnevelden en windturbines.

Gemeenten hebben aangegeven welke bijdrage zij aan deze regionale doelstelling willen leveren en aan welke opwekvormen ze daarbij denken. De precieze invulling daarvan wordt vastgesteld in de definitieve RES van maart 2021.

Bekijk het bod per gemeente voor het opwekken van duurzame elektriciteit