Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Energiebesparing

Hoewel energiebesparing geen opdracht is voor de RES Twente, zetten de partners in Twente hier maximaal op in. Want, de energie die we niet verbruiken, hoeven we ook niet op te wekken. Het verbruik en de energiebesparing is in kaart gebracht per gemeente en zichtbaar in de monitor RES Twente dat u een actueel beeld geeft.

Om gebouwen in Twente in 2030 aardgasvrij te kunnen verwarmen, is het van belang om alle duurzame beschikbare warmtebronnen en beschikbare infrastructuur optimaal te benutten. Hierdoor is de impact op het totale energiesysteem het kleinst en kunnen maatschappelijke middelen zo efficiënt en effectief mogelijk worden ingezet. Als voor de warmtevraag elektriciteit wordt ingezet, dan moet nóg meer elektriciteit duurzaam worden opgewekt.

Lokale keuzes voor warmteoplossingen hebben effect op het elektriciteitsnet. In een vroeg stadium moet op wijkniveau duidelijk zijn wat het alternatief wordt voor aardgas, welke warmte-infrastructuur nodig is en waar elektriciteitsnetten moeten worden verzwaard.