Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Monitor RES Twente

Op weg naar de RES Twente 1.0 bewaken we de voortgang aan de hand van een dashboard. We richten ons daarbij op:

Voor de gehele regio, maar ook per gemeente, maken we inzichtelijk waar we staan en waar we naar toe willen. Stapsgewijs willen we een energieneutraal Twente realiseren in 2050. Dat betekent dat we in 2030 de helft van ons huidige elektriciteitsverbruik duurzaam willen opwekken (dat is 1,5 TWh) en Twente als warmteregio ontwikkelen.

De monitor RES Twente wordt ieder half jaar geactualiseerd. De eerstvolgende actualisatie volgt eind 2021.


Wat willen we bereiken?

In de RES Twente 1.0 nemen we op hoe we 1,5 TWh aan elektriciteit willen opwekken. Iedere gemeente heeft in de concept-RES Twente aangegeven hoe zij willen bijdragen aan de duurzame opwek elektriciteit. Verder zal in de RES Twente 1.0 een structuur worden opgenomen om de gebouwen in Twente aardgasvrij te kunnen verwarmen.

Lees meer over de gezamenlijke ambities Twente

Werkkaart

Op dit moment zijn enkele zoekgebieden (in concept) vastgesteld. In een werkkaart geven we de stand van zaken weer voor zover de zoekgebieden bekend zijn. In deze kaart zijn ook de belangrijkste landschapstypen uit het advies van HNS Landschapsarchitecten verwerkt. De werkkaart is in ontwikkeling. Het is van groot belang dat u zich realiseert dat dit een weergave is van het werkproces waar we ons in bevinden.

Lees meer over de stand van zaken per gemeente: