Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Maatschappelijke acceptatie

Maatschappelijke acceptatie is één van de hoekpunten uit het afwegingskader. Binnen de RES Twente willen we deze acceptatie realiseren door de samenleving goed te informeren en betrekken. Dat doen we via lokale en regionale participatieprocessen.

De invulling van de hoekpunten van het afwegingskader dient als gezamenlijk vertrekpunt, maar het verschilt per gemeente in welke mate de omgeving wordt betrokken bij de beleidsvorming, het vaststellen van de zoekgebieden en/of uitvoering van projecten.

Lokale en regionale participatie

De RES Twente faciliteert en verbindt om lokale en regionale participatieprocessen goed te laten verlopen. We proberen via bijeenkomsten, webinars, de website, nieuwsbrieven en social media geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren en betrekken.

We werken hiervoor samen met de partners van de RES Twente, maar ook met de Initiatiefgroep RES Twente, Lokale Energie Initiatieven Twente en belanghebbenden. In lokale processen staat het informeren en betrekken van inwoners en ondernemers nabij zoekgebieden voorop. Op regionaal niveau richten we onze aandacht op:

Tools voor participatie

Bovendien stellen we diverse participatietools beschikbaar en richten we het proces zo in, dat we inzicht krijgen in de effecten van duurzame opwek en dat we kunnen leren van elkaar.