Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Meer weten?

Wij geven u graag een zo compleet mogelijk beeld van de energieopgave in Twente. Lees meer over:

Vragen of opmerkingen over de RES Twente? Neem contact op via energiestrategie@regiotwente.nl.

Monitor RES Twente

De monitor van de RES Twente geeft een actueel beeld van het verbruik en besparing van elektriciteit en warmte, maar ook de stand van zaken ten aanzien van het realiseren van onze doelen voor het opwekken van elektriciteit en de warmtetransitie. We geven inzicht in de cijfers per gemeente en voor Twente als geheel.

De Klimaatmonitor is als landelijk instrument nog altijd beschikbaar met een overzicht van de CO2-uitstoot, energieverbruik en hernieuwbare energie in Nederland. De monitor RES Twente is actueler, omdat hierin de data van de gemeenten is verwerkt en tevens inzicht geeft in de stand van zaken van beleid. De komende periode passen we de monitor verder aan. Zo worden de gegevens van de warmtetransitie aangevuld. Na oplevering van de RES Twente 1.0 wordt de monitor ieder half jaar geactualiseerd.

Blijf op de hoogte

We versturen met regelmaat een nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meld u aan voor onze nieuwsbrief. De laatste nieuwsbrieven vindt u hier:

Op weg naar RES Twente 1.0

Meer weten over de fase op weg naar RES Twente 1.0? Bekijk deze animatie...

Loketten duurzaamheid

Voor vragen rondom de Regionale Energiestrategie Twente en de invloed ervan in úw gemeente, kunt u het beste contact opnemen met de gemeente. Onderaan deze pagina vind u een overzicht van alle 14 gemeenten in Twente.


U vindt ons ook op de socials

Downloads

Animatie Op weg naar RES Twente 1.0

Bekijk hier de film op youtube

Brochure Op weg naar RES Twente 1.0 in het kort

Op weg naar RES Twente 1.0 in het kort

Tussenproducten:

Achtergronddocumenten

Energieverbruik en -opwek per gemeente

Voor elke gemeente is de energie in kaart gebracht. Via de www.energiestrategietwente.nl/monitor. krijgt u per gemeente en voor heel Twente meer inzicht in verbruik en energieprojecten in de pijplijn. De gegevens worden eens per half jaar geactualiseerd.