Wie stellen de RES Twente 1.0 vast?

Ga terug

Het gezamenlijk voorstel voor de RES Twente 1.0 moeten we 1 juli 2021 opleveren aan het Nationaal Programma RES. Uiteindelijk stellen de volksvertegenwoordigers de RES Twente 1.0 vast. Dat zijn de betreffende gemeenteraden, Algemeen Bestuur waterschappen en Provinciale Staten (PS).

De RES Twente 1.0 wordt in maart 2021 ter besluitvorming voorgelegd aan de 14 Twentse gemeenten, de waterschappen Vechtstromen en Rijn & IJssel en provincie Overijssel:

• Besluitvorming door dagelijks bestuur in april/mei 2021:
    • 14 Twentse gemeenten: Colleges B&W
    • waterschappen: Dagelijks Bestuur
    • provincie Overijssel: Gedeputeerde Staten
  • Besluitvorming door volksvertegenwoordiging in mei/juni 2021:
    • 14 Twentse gemeenten: gemeenteraden
    • waterschappen: Algemeen Bestuur
    • provincie Overijssel: Provinciale Staten

De keuzes die gemaakt worden, worden vastgelegd in ruimtelijk beleid. Daarnaast zijn er vele partijen nodig voor de uitvoering van de RES.