Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wie stellen de RES Twente 1.0 op?

Ga terug

De RES Twente wordt opgesteld door inhoudelijke experts en vertegenwoordigers van de 14 Twentse gemeenten, de provincie Overijssel, waterschap Vechtstromen, de netbeheerders Enexis en Coteq, de Twentse woningcorporaties, Twence en Universiteit Twente.

De bestuurlijke bevoegdheden liggen bij de gemeente, provincie en het waterschap. Er wordt gerapporteerd aan de stuurgroep van de RES en aan het Twentse portefeuillehouder-overleg Milieu Duurzaamheid Afval.

De stuurgroep zorgt voor de procesbewaking. In de stuurgroep zitten bestuurlijke vertegenwoordigers vanuit de gemeenten, de provincie en de waterschappen. Ook Enexis, Coteq, Twence, Universiteit Twente en woningcorporatie Welbions nemen deel in de stuurgroep, vanwege de grote betrokkenheid bij de uitvoering van de energietransitie.