Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bouwstenen - Overzicht

De RES Twente is onderverdeeld in de Thematafel Elektriciteit en de Thematafel Warmte. Binnen deze thematafels zijn, voor de inhoudelijke invulling, werkgroepen gevormd.

De werkgroepen Elektriciteit leveren bouwstenen waarmee minimaal 1,5 TWh aan energie opgewekt kan worden. De conclusie van de werkgroepen is, dat Twente alle bouwstenen nodig heeft om tot een totale besparing van 1,5 TWh te komen. Dat betekent dat we én dorpsmolens én windturbines in moeten zetten, naast grootschalige zonneparken en zonnepanelen op daken plus een regionaal warmtenet én een regionaal biogasnetwerk.

De werkgroepen Warmte leveren bouwstenen aan die een regionale kans bieden voor duurzame warmte. Geen van deze bouwstenen biedt op zichzelf voldoende duurzame warmte om alle woningen in Twente te verduurzamen. Daarom is het belangrijk om regionale afspraken te maken om te voorkomen dat bronnen onbenut blijven of te veel plannen aanspraak maken op dezelfde bron.

Meer informatie over een van onze bouwstenen?

Dorpsmolen

Concentratie-gebieden

Twentse kracht

Lokale verdienmodellen

Stedelijke regionaal warmtenet

Alternatieven platteland

Geothermie & aquathermie

Biomassa & biogas

Zon & wind langs rijkswegen

Zon op dak

Infrastructuur