Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hoeveel leveren windturbines van 25 meter op?

Ga terug

Met de tiphoogte van 25 meter worden meestal erfmolens van 15 kW bedoeld. Deze tellen mee voor de RES. De opbrengst is afhankelijk van de lokale situatie t.a.v. het windaanbod.

Elke gemeente bepaalt aan de hand van het lokaal beleid of kleine windmolens zijn toegestaan. Er zijn heel veel kleine windmolentjes (erfmolens) nodig om een aanzienlijke bijdrage te kunnen leveren aan de RES Twente. In de bijdragen van de gemeenten is dit niet specifiek weergegeven.