Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wat willen we bereiken met het nationale klimaatakkoord?

Ga terug

De Nederlandse uitwerking van het klimaatakkoord heeft het kabinet op 28 juni 2019 gepubliceerd. De opdracht en opgave voor Nederland om met elkaar de CO2-uitstoot sterk te verminderen:

• in 2030 met 49% ten opzichte van 1990.
  • 35 TWh op land in 2030 met zon en wind
  • Verdeling in de regio van de warmtebronnen

Binnen de Regionale Energie Strategie werken 30 regio’s aan een voorstel om duurzaam energie op te wekken en aardgasvrij woningen en bedrijfspanden te verwarmen. Elke regio stelt een eigen document op, de RES, om zo de doelen voor Nederland te behalen.

Samen vinden we de goede balans tussen elektriciteit en warmte die we in de toekomst nodig hebben en hoe we die duurzaam kunnen opwekken en aandragen.