Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Waarom zijn windturbines op land nodig?

Ga terug

Het Klimaatakkoord gaat uit van de realisatie van 49 TWh (circa 11,5 GW) aan windenergie op zee voor 2030. De ambitie voor wind op zee staat los van de ambitie 35 TWh hernieuwbaar op land voor het jaar 2030. Dat betekent dat de RES-regio’s de duurzame opwek opgave op land moeten realiseren en niet op zee kunnen projecteren.

Om de gezamenlijke ambities te kunnen realiseren, waarbij we de helft van het huidige elektriciteitsverbruik duurzaam willen opwekken (=1,5 TWh), dan is windenergie nodig. Ook vanuit het oogpunt van haalbare en betaalbare energie is het van belang om windturbines in te zetten.