Wat telt allemaal mee? Hebben we alle aspecten nodig?

Ga terug

Alle vormen van opwek, de zogenoemde bouwstenen, worden gebruikt om tot een passend aanbod te komen voor Twente. Dit houdt in dat we windturbines, zonnevelden, dorpsmolens, grootschalig zon op daken, warmtenetten, biogas en biomassa gaan gebruiken om de doelstellingen te halen.

Gemeenten bepalen zelf in welke lokale mix ze de bouwstenen toe gaan passen in overleg met hun gemeenteraden. Uitgangspunt is dat de verdeling in Twente evenredig is tussen de gemeenten, iedereen draagt bij naar vermogen.