Welke bouwstenen zijn nodig?

Ga terug

Alle vormen van opwek, worden gebruikt om tot een passend aanbod te komen voor Twente. Voor de duurzame opwek van elektriciteit gaat het om de juiste mix van windturbines, zonnevelden, dorpsmolens en grootschalig zon op dak. Voor het realiseren van Twente als warmteregio gaat het om de (door)ontwikkeling van warmtenetten, biogas en biomassa.

Gemeenten bepalen zelf in welke lokale mix ze de bouwstenen toe gaan passen in overleg met hun gemeenteraden. Uitgangspunt is dat de verdeling in Twente evenredig is tussen de gemeenten, iedereen draagt bij naar vermogen.

Afwegingskader

Bij het vinden van de juiste balans, zijn alle hoekpunten van het afwegingskader van belang.

Bouwstenen Concept-RES Twente

Binnen de concept-RES Twente zijn de volgende bouwstenen uitgewerkt, die een basis zijn voor de RES Twente 1.0 en waar nodig verder worden uitgewerkt: