Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hoe zorgen we dat aardgasvrije bebouwing haalbaar en betaalbaar is?

Ga terug

Aardgas zorgt voor CO2 uitstoot. We hebben in Parijs afgesproken in 2050 80 tot 95% CO2 reductie te realiseren. Om dat te bereiken is het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en tap- en douchewater geen optie meer.

Het jaar 2050 klinkt ver weg, maar we moeten nu al stappen zetten om van het aardgas te gaan om dit doel te bereiken.

Gemeenten gaan samen met de omgeving aan de slag met wijkuitvoeringsplannen om wijken aan te kunnen sluiten op bronnen zoals het stedelijk warmtenet. Daarbij houden ze rekening met de haalbaar- en betaalbaarheid. Uiteindelijk stellen de gemeenten een TVW eind 2021 vast.

De uitwerking om energieneutraal en gasvrije huishoudens vorm te geven vindt plaats in de RES 2.0. Wij schenken nu al aandacht om dit op de juiste wijze te agenderen.