Wat zijn de gezamenlijke ambities binnen de RES Twente?

Ga terug

In juni 2020 heeft Twente net als de andere regio’s een concept RES Twente opgeleverd. In de concept RES Twente zijn de ambities van de 14 Twentse gemeenten om 1,5 TWh duurzame energie op te wekken gebundeld

• 53 windturbines (571 GWh)
  • 580 ha zonnevelden (502 Gwh)
  • 328 ha zon op dak (285 GWh)
  • 12 dorpsprojecten (zon/wind) (20 GWh)

Ondertussen wordt dit bod verder aangepast. Zo is inmiddels het voorstel van Twenterand ook meegenomen. Het bod uit de concept-RES Twente is dus in beweging.

Bekijk het bod voor duurzame opwek elektriciteit uit de concept-RES Twente

Daarnaast wil Twente zich ontwikkelen als warmteregio. Er liggen veel kansen in Twente voor de ontwikkeling van een duurzame warmtevoorziening, waardoor minder elektriciteit nodig is om woningen te verwarmen.

Bovendien vragen we de Twentenaren om energie te besparen, zodat zij ook zelf kunnen bijdragen aan de gezamenlijke energieopgave.