Wat staat er beschreven in de regionale energiestrategie voor Twente?

Ga terug

In de RES staat een voorstel voor de bijdrage van de regio Twente aan de doelstellingen van het Nationaal Klimaatakkoord.

• Een realistisch bod voor de opwekking van hernieuwbare elektriciteit. Per gemeente wordt dit concreet uitgewerkt naar de bron (wind en zon).
  • De regionale uitgangspunten voor de verdeling van lusten en lasten, ruimtelijke inpasbaarheid en lokaal eigenaarschap.
  • Een kaart met waar wat kan en waar het niet kan (nog niet openbaar beschikbaar bij concept RES).
  • Een regionale strategie warmte, waarin aandacht is voor de verdeling van de in Twente beschikbare warmtebronnen. Denk hierbij aan biogas, biomassa, restwarmte, geothermie en de verdeling van dezen.