Wat is een regionale energiestrategie (RES)?

Ga terug

De RES is een strategie en een middel. In de strategie worden de doelen uitgewerkt tot het jaar 2030. Dit gaat om op opwekken van duurzame elektriciteit en het aardgasvrij maken van de omgeving de RES-regio Twente.

Daarnaast is de RES een middel om samenwerking in de regio Twente te organiseren. Dit wordt gedaan als voorbereiding op de uitvoering van de energieprojecten die voortkomen uit de RES. Bij de ontwikkeling van de RES Twente worden bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners betrokken.

De RES Twente is het gezamenlijke document van de regio dat beschrijft aan welke doelstellingen de Twentse overheden (gemeenten, provincie en waterschappen) zich verbinden. Het geeft een overzicht van de te nemen maatregelen voor elektriciteit en warmte in Twente.