Waarom wordt er een regionale energiestrategie opgesteld?

Ga terug

Om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen zijn er in 2015 Internationale klimaatafspraken gemaakt in Parijs. De Nederlandse uitwerking hiervan heeft het kabinet op 28 juni 2019 gepubliceerd. De opdracht en opgave voor Nederland:

We gaan met elkaar de CO2-uitstoot sterk verminderen:

• in 2030 met 49% ten opzichte van 1990.
  • 35 TWh op land in 2030 met zon en wind
  • Verdeling in de regio van de warmtebronnen

Om het Nationale Klimaatakkoord te behalen, is Nederland verdeeld in 30 energieregio’s. Elke regio stelt een eigen document op, de RES, om zo de doelen voor Nederland te behalen.