Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Technische analyse zoekgebieden

Gemeenten hebben bij de totstandkoming van de zoekgebieden gebruik kunnen maken van een technische analyse die in 2019 is uitgevoerd. Voor het aanbrengen van grootschalige voorzieningen voor wind en zon in deze gebieden is een aanpassing van beleidsmatige regels en benutting van de wettelijke eisen nodig.

De redeneerlijn grootschalige opwek is een technische analyse, die geen rekening heeft gehouden met bijvoorbeeld het afwegingskader van de RES Twente

De gemeenten hebben de redeneerlijn gebruikt als voorstudie of eerste verkenning. In veel gevallen stellen gemeenten uiteindelijk andere zoekgebieden voor in de RES Twente 1.0, die afwijken van de concentratiegebieden uit de redeneerlijn.

Lees meer in de technische analyse Redeneerlijn concentratiegebieden

Kansrijke concentratiegebieden technische analyse (2019)

In de technische analyse redeneerlijn grootschalige opwek, zijn kaarten opgenomen van de meest kansrijke gebieden.

Let op! Zodra zoekgebieden op de werkkaart voor de RES Twente zijn opgenomen, kunnen de concentratiegebieden uit de redeneerlijn worden beschouwd als vervallen.

gebied 1: nabij Hellendoorn, Twenterand, Wierden (wordt herzien op de werkkaart)

gebied 2: gemeente Wierden (wordt herzien op de werkkaart)

gebied 3: Rijssen-Holten, nabij Hellendoorn en Hof van Twente (wordt herzien op de werkkaart)