Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Terug naar nieuws
25-11-2020

Wat vinden Twentse jongeren van wind- en zonne-energie?

Het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie (NPRES) heeft in samenwerking met JongRES een landelijk onderzoek onder jongeren laten uitvoeren naar hun mening over duurzame energie. De centrale vraag: Wat vinden jongeren van zonne- en windenergie? Maar ook: hoe willen zij zelf meer betrokken worden bij de energietransitie en bij het zoeken naar plekken voor zonne- en windenergie in de RES’en. De resultaten van onze regio zijn nu ook bekend.

Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen de jongerenbewegingen de regio’s helpen met het betrekken van jongeren bij de RES. JongRES heeft meegedacht over de opzet, de uitvoering van het onderzoek en heeft het onderzoek uiteindelijk overhandigd aan Ed Nijpels.

Aanvullend op dit landelijke onderzoek zijn ook regionale factsheets opgesteld, waar onderzoeksresultaten specifiek voor iedere regio in beeld zijn gebracht. De resultaten van onze regio zijn inmiddels ook bekend.

Meer weten over de JongRES in Twente?

In Twente is Piet Harlaar contactpersoon voor de JongRES.