Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Terug naar nieuws
18-06-2020

Twente wil helft van huidige elektriciteitsverbruik zelf opwekken

Het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie (NP RES) heeft afgelopen week van bijna 30 regio’s hun concept RES ontvangen. Iedere regio heeft haar eigen voorstel hoe zij bij wil dragen aan het klimaatakkoord en het terugdringen van de CO2. Ook Twente heeft een concept RES aangeleverd. Twente wil zich ontwikkelen als warmteregio en 50% van haar huidige elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken. In het concept RES Twente is opgenomen hoe iedere Twentse gemeente wil bijdragen aan het opwekken van 1,5 TWh per jaar in 2030.

Opwekken van energie kan onder meer via grootschalig zon op dak, zonnevelden, dorpsmolens of windturbines. Het is vaak een combinatie van meerdere bronnen. Bekijk hier het overzicht van de ambities per gemeente.

Meedenken in 2020

Het komende jaar kunnen inwoners en andere geïnteresseerden meedenken om tot een definitief voorstel te komen. Neem contact op met het loket van uw gemeente als u meer wilt weten of mee wilt denken. Hieronder vindt u de duurzaamheidslokketten van alle Twentse gemeenten.

Lees meer in de concept RES Twente.