Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Terug naar nieuws
06-07-2020

Tool Energie in Twente live

Wat gebeurt er als de ene gemeente minder windturbines inzet, dan in het concept bod staat en juist meer hectares zonnevelden realiseert? Of wat is het effect als er op alle fronten meer wordt ingezet op het opwekken van duurzame energie? Dan heeft dat effect op de hele regio Twente. Om dat inzichtelijk te maken, is een tool ontwikkeld, waarbij u zelf aan de knoppen draait.

Draai zelf aan de knoppen

Verzet zelf de schuifjes en u ziet direct wat dit betekent voor uw gemeente en wat het effect is voor de regio! Maar let op! De mogelijkheden voor het realiseren van windturbines, dorpsmolens, zonnevelden en zon op dak zijn van meer factoren afhankelijk en verschillen per gemeente. Deze tool is bedoeld voor meer inzicht. Het gesprek met de omgeving vindt de komende periode plaats. Hoe zou u 1,5 TWh opwekken aan duurzame energie?