Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Terug naar nieuws
09-09-2020

Startbijeenkomst Op weg naar RES Twente 1.0

Op woensdag 9 september heeft de aftrap plaatsgevonden 'Op weg naar de RES Twente 1.0'. Na de opening van voorzitter van de stuurgroep RES Twente Louis Koopman, is kersverse programmamanager Jan Jaap Kolkman geïntroduceerd. Hij heeft een nadere toelichting gegeven op onder meer de gezamenlijke vertrekpunten, de tijdslijn om te komen tot de RES Twente 1.0 en de organisatie.

In de zaal ruim 50 betrokkenen, online nog eens 60 bezoekers. Het publiek bestond uit ambtenaren duurzaamheid en ruimtelijke ordening van Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel, maar ook medewerkers van onder andere Twence, netbeheerders, Universiteit Twente en Saxion. Daarnaast zijn bestuurders, volksvertegenwoordigers, regionale en lokale belangenbehartigers voor duurzaamheid, natuur, landschap en landbouw, energiecoöperaties en lokale initiatiefnemers aanwezig. Een gevarieerd gezelschap. De komende periode spelen al deze betrokkenen een belangrijke rol op weg naar de RES Twente 1.0. Want de energietransitie is van ons allemaal.

Na de gezamenlijke toelichting, zijn betrokken ambtenaren in themasessies uiteen gegaan in het kader van 'Elektriciteit', 'Gebouwde omgeving (warmte)', 'Monitoring' en 'Communicatie en participatie'. De komende periode zullen ook startbijeenkomsten plaatsvinden voor:

  • bestuurders
  • volksvertegenwoordigers
  • belanghebbenden

Wilt u deelnemen aan één van deze bijeenkomsten en/of meedenken met de RES Twente 1.0? Meld u aan via energiestrategie@regiotwente.nl.

Bekijk de presentatie van de startbijeenkomst.

De RES Twente 1.0 zal een gezamenlijk voorstel zijn, dat haalbaar en betaalbaar is. Een hele uitdaging, want het tijdspad is krap en we willen een zorgvuldig proces doorlopen, waarbij we ons richten op ruimtelijke kwaliteit, maatschappelijk draagvlak en kosteneffectiviteit.

Jan Jaap Kolkman, programmamanager RES Twente 1.0