Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Terug naar nieuws
07-12-2020

Energievisie van Borne ligt ter inzage

Op 24 november 2020 is de gemeenteraad akkoord gegaan om de Energievisie van Borne vrij te geven voor inspraak. De Energievisie van Borne ligt van 10 december 2020 tot 20 januari 2021 ter inzage.

Meedoen is belangrijk
De gemeenteraad heeft gevraagd om een Energievisie voor Borne, waarin Borne zich uitspreekt voor een CO2-neutrale samenleving in 2050 en waarin de route beschreven wordt hoe we dit met elkaar gaan doen. De afgelopen twee jaar hebben vele stakeholders aan deze eerste Energievisie van Borne gewerkt. Beleidsadviseurs van de gemeente, Waterschap Vechtstromen, woningcorporatie Welbions, Twence, Cogas, Enexis, LTO, de landgoederen Twickel en Weleveld, Borne Energie, Borne Duurzaam de Bundeling Bornse Ondernemers, Duurzaam Thuis Twente en vooral wijkraden en geïnteresseerde bewoners hebben bijgedragen aan deze visie.

Trots
Michel Kotteman, wethouder duurzaamheid is trots: ‘Het meepraten en meedoen van bewoners is heel belangrijk in de energietransitie. Wij zijn trots dat onze Energievisie gezamenlijk tot stand is gekomen en we geloven in de maatschappelijke en technisch-financiële uitvoerbaarheid ervan.’

Bekijk hier de energievisie van Borne