Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Terug naar bouwstenen

Stedelijke regionaal warmtenet

Regionale restwarmtebronnen

Energie- en grondstoffenproducent Twence is de grootste producent van Hoge Temperatuurwarmte (HT) in Twente. Op dit moment is er via Twence nog veel restwarmte beschikbaar. Dit is voldoende restwarmte om 100.000 woningen in Twente mee te verwarmen. Het warmtenet van Almelo wordt gevoed door een houtgestookte installatie en biogas van stortplaats 'het Rikkert'. Door deze netten via de regionale infrastructuur te verbinden wordt een regionaal warmtenet ontwikkeld dat het stedelijk gebied van Hengelo, Enschede, Almelo, Borne, Oldenzaal en mogelijk ook Haaksbergen en Wierden van warmte kan voorzien. In de toekomst kunnen de regionale warmtebronnen ingezet worden voor een regionaal warmtenet en kunnen de regionale warmtenetten mogelijk worden aangevuld met warmte van geothermie, Urenco en de 17 Twentse RWZI’s (rioolwaterzuiveringsinstallaties).

Wat leveren regionale warmtenetten op?

Met de restwarmte van Twentse bedrijven kunnen meer dan 100.000 Twentse woningen worden verwarmd. Als de warmtebronnen maximaal benut worden, kan 60% van de woningen in het stedelijk gebied worden aangesloten op het regionale warmtenet.

Downloads

De bouwsteen Stedelijk Regionaal Warmtenet is uitgebreid geschreven in een documentstudie. Hiernaast kun je dit document downloaden. Evenals een factsheet van deze bouwsteen.

Bouwsteen Document Stedelijk warmtenet

Factsheet Regionaal warmtenet